Savooiekool uit de wok
Soms hoeft een gerecht helemaal niet ingewikkeld te zijn om toch heerlijk te smaken. Dit is zo’n gerecht. Met een paar eenvoudige toevoegingen, maakt Mounir van savooiekool uit de wok een koningsmaal.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram mie
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 1 duimgrootte gember
- 1 rode peper
- 2 theelepels bruine suiker
- 0,5 savooiekool
- 1 limoen
- 2 eetlepels sojasaus
- 200 milliliter kokosmelk
- peper, zout
- 30 gram cashewnoten
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verwarm een scheutje olie in een wok. Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten. Schil en rasp de gember. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes. Voeg de gember, rode peper en de suiker toe en wok circa 1 minuut mee. Snijd de kool in dunnen reepjes en wok circa 3 minuten op hoog vuur. Rasp de limoenschil naar smaak boven de wok en pers de hele limoen. Voeg de suiker, sojasaus en kokosmelk toe en verwarm op hoog vuur circa 2 minuten. Giet de mie af en verwarm kort door. Breng op smaak met peper. Hak de cashewnoten grof.
Verdeel de mie en savooiekool over borden. Bestrooi de cashewnoten.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
als toevoeging zou ik eerst gerookte spekreepjes uitbakken dan de ui en een teentje knoflook meefruiten, dan de gember en rode peper erbij daarna de rest van het recept . De combinatie met de spekblokjes ui en knoflook geeft een heerlijke smaak
aan het gerecht.
Met sojasaus word dan de kikkoman bedoeld ?
Ik wil ook graag weten welke sojasaus je moet gebruiken!
Ben in vier winkels geweest voor groene kool overal het zelfde het seizoen is voorbij ga het nu proberen met chinese kool en pasternaak
Groene kool is idd lastig te krijgen soms. Ik heb het met spitskool gemaakt ook erg lekker!