Naar cookieinstellingen
saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes van Cas Wolters

In 2018 doet Cas Wolters mee aan Heel Holland Bakt. Bij het grote publiek krijgt hij zo bekendheid. In deze week voor kerst maakt hij een echt familierecept in Tijd voor MAX. De saucijzenbroodjes zijn een ware hit in de familie en worden altijd met iedereen gedeeld. En nu kunt u er ook zelf mee aan de slag! Het recept is voor 10 stuks (of 20 halve saucijzenbroodjes). U kunt kant-en-klare bladerdeeg uit de supermarkt gebruiken, maar Cas legt ook een eenvoudige manier uit om het zelf te maken.

Ingrediënten

  • 350 gram half–om–halfgehakt
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 0,5 theelepel kerrie
  • 2 eetlepels panko paneermeel
  • 2 Eieren
  • Zout en peper
  • 1 pak roomboter bladerdeeg (10 stuks)

Voor als je zelf bladerdeeg wil maken, op de Hollandse methode:

  • 250 gram boter, koud
  • 250 gram bloem
  • 5 gram zout
  • 135 milliliter water, koud

Bereidingswijze:

Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking. Of maak het het zelf. Doe hiervoor de bloem en het zout in een kom. Snij de boter in stukjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Hussel de boter door de bloem, zodat ze niet meer plakken. Voeg het water in de kom toe en kneed dit met een keukenmachine. Let op dat je het deeg niet te lang kneed, de stukken boter moeten zichtbaar blijven in het deeg. Rol het deeg langwerpig uit tot het vier keer zo lang is als dat het breed is. Vouw het deegplak in vieren. Dit noem je een halve toer. Draai het deeg een kwartslag en herhaal het uitrollen en vouwen. Nu heb je een hele toer.

Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Geef het deeg nog twee toeren, met rusten tussendoor. Het deeg heeft dan in totaal 3 hele toeren gehad (6 halve). Het mooiste eindresultaat krijg je als je het deeg daarna nogmaals 30 minuten laat rusten in de koelkast voordat je het verder gaat verwerken.

Meng het gehakt met de sambal en de specerijen en daarna met 1 ei en paneermeel. Breng op smaak met zout en peper. Rol 10 worstjes van het gehakt, leg deze op een plakje bladerdeeg. Strijk de binnenkant nat met ei, zout en peper. Vouw het plakje dubbel en leg hem op de bakplaat. Netjes afwerken met een vork en vervolgens 15 tot 20 minuten afbakken op 190 graden op de heteluchtstand.

(Bron: Cas Wolters. Foto: Tijd voor MAX)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.