Naar cookieinstellingen

Salade van gestoomde makreel van Antoine

De paasdagen zijn achter de rug, dus volgens Antoine een goed moment voor een licht verteerbare maaltijd. In Tijd voor MAX maakt hij een salade van gestoomde makreel en vongole, met een crunch van aardappel, quinoa, sesam en spek met saffraanmayonaise. De saffraanmayonaise maakt hij met echte saffraandraadjes.

Ingrediënten:

Voor de salade van gestoomde makreel en vongole:

  • 200 gram gestoomde makreelfilet
  • zest en sap van 1 limoen
  • 300 gram vongole
  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 scheutje pernod
  • 1 deciliter room
  • peper en zout

Voor de crunch van aardappel, quinoa, sesam en spek:

  • 50 gram quinoa
  • 50 gram aardappelblokjes
  • 30 gram zwart sesam
  • 50 gram spekblokjes

Voor de saffraanmayonaise:

  • zout
  • 3 eierdooier
  • 2,5 deciliter zonnebloemolie of olijfolie
  • 2 eetlepel citroensap
  • zest van 1 citroen, fijngehakt
  • 1 theelepel mosterd
  • 10 saffraandraadjes

Bereiding:

Van de salade gestoomde makreel en vongole:

Wok de vongole 3 minuten in een hete pan samen met de sjalot, komijn en knoflook. Blus af met pernod. Giet de vongole af en vang het vocht op.

Zet het vocht op met rozemarijn, tijm en de room. Laat 10 minuten trekken op zacht vuur. Pluk de makreel, zeef de room en vermeng beide. Maak op smaak met limoen, peper en zout. Dresseer de makreelsalade met de vongole.

Van de crunch van aardappel, quinoa, sesam en spek:

Spoel de quinoa met koud water en dep goed droog. Zet een zware pan op hoog vuur en laat goed heet worden. Bak de quinoa 2 minuten op hoog vuur met een deksel. Houd de pan goed in beweging.

Frituur de aardappelblokjes in 2 minuten goudbruin en krokant. En leg op keukenpapier.

Bak de spekblokjes volledig krokant uit en leg ook op keukenpapier.

Vermeng de quinoa, aardappel, sesam en spekblokjes. Serveer bij het gerecht

Van de saffraanmayonaise:

Week de saffraandraadjes in een beetje heet water. Breng aan de kook. Haal van het vuur.

Scheid de eieren en klop de eidooiers los. Voeg er al kloppend met een garde, telkens een drup olie aan toe. De saus wordt steeds dikker. Als de saus goed geëmulgeerd is, (dikker, zalviger is geworden) dan kan er meer olie in een keer aan toegevoegd worden, in een straaltje. Ga door totdat de saus een dikke mayonaise is geworden, maar pas op dat hij niet té dik wordt. Mocht dat toch gebeuren, dan kunt u dit oplossen door een klein beetje water en wat citroensap toe te voegen. Dit maakt de mayonaise weer dunner. Voeg op het laatst de mosterd en het afgekoeld saffraanwater toe. Maak op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Reacties (2)

    m.van.amerom says:

    Wat is vongole?
    Wat is een crunch?
    Wat is zest?
    Kan het ook in het nederlands?

    Francis. J. says:

    Eerste reactie: oh lekker, maak ik morgen direct.
    Maar dan……………
    Ook ik weet niks van de ingredienten die genoemd worden.
    Graag uitleg en waar koop je die?
    Is het poeder, een brokje, een doosje vol???????

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.