salade van geroosterde groente

Salade van geroosterde groente

De groentes voor deze salade van geroosterde groenten gaan in fases de oven in. Niet allemaal hebben ze even lang (of kort) de tijd nodig om te garen. Vandaar dat de boerenkool maar even in de oven hoeft. De linzen gaan er zelfs gewoon koud bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kleine flespompoen (of halve grote)
  • 200 gram spruitjes
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 30 gram pecannoten
  • 2 eetlepels tahini
  • scheutje water
  • 1 citroen
  • 150 gram boerenkool
  • 1 blikje linzen (à 150 gram)
  • 30 gram roquefort

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Halveer de pompoen en snijd in repen. Halveer de spruitjes. Verdeel de pompoen en spruitjes over een met bakpapier beklede bakplaat, maar houd een plek vrij voor de boerenkool. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Bak circa 20 minuten.

Rooster de pecannoten circa 4 minuten in een droge koekenpan. Laat ze daarna op een bordje afkoelen.

Meng de tahini in een grote kom met wat water en pers er naar smaak citroen boven uit. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de boerenkool over de lege plek. Besprenkel met olie en bak nog circa 5 minuten. Giet en spoel de linzen af.

Haal de bakplaat uit de oven en doe de boerenkool bij de dressing in de kom. Hussel goed.

Verdeel de boerenkool met dressing over borden. Verdeel hierover de pompoen, spruiten en linzen. Verbrokkel er wat roquefort over en bestrooi met de pecannoten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie