Salade met pindadressing en gegrilde kip
Traditioneel gezien bestaat sambal uit Spaanse pepers en wordt veel gebruikt in de Indonesische en Maleisische keuken. De basis bestaat het uit pepers en zout, maar er zijn talloze variaties op deze basis. De meest gangbare is Sambal Oelek. Daar zit alleen peper, zout en een klein beetje suiker in. Sandra verwerkt de sambal in een salade met pindadressing en gegrilde kip.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 teentje knoflook
- zonnebloemolie
- 1 limoen
- 2 eetlepel pindakaas
- 1 theelepel sambal
- scheut gembersiroop
- peper, zout
- 1 komkommer
- 2 wortels
- 125 gram taugé
- 100 gram sojabonen
- 150 gram kipfilet
Bereidingswijze:
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snijd de knoflook. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Rasp en pers de limoen boven de pan. Voeg de pindakaas, de sambal, de gembersiroop en een scheutje water toe en breng op smaak met peper en zout. Verwarm kort door.
Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten van de komkommer en snijd de komkommer in dunne reepjes. Halveer de wortels in de lengte en snijd in dunne luciferreepjes. Meng de komkommer, wortel, taugé, sojabonen en de pindasaus door elkaar.
Verhit een grillpan. Snijd de kipfilet in reepjes. Breng de kipfilet op smaak met peper en zout, bestrijk met wat olie en grill in circa 4 minuten om en om goudbruin en gaar.
Verdeel de rijst over borden. Verdeel de salade over de rijst en leg hier de gegrilde kip op.
Eet smakelijk!