Salade met schapenkaas van door Nina Pierson

Bij Nina Pieson ontstaat al jong de passie voor gezond eten. Vriendin Ellen Hoog deelt die passie met haar. In haar tweede boek Grenzeloos gezond gaat Ellen dieper in op gezonde voeding en beweging. Nina maakt voor haar 2 lekkernijen uit het boek.

Ingrediënten:

Van de schapenkaas salade:

  • handje ongezouten blanke amandelen
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 salieblaadjes
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 50 gram mesclun of andere gemengde sla, bijvoorbeeld met bietenblad
  • 100 gram niet te oude schapenkaas, bijvoorbeeld Manchego, in blokjes
  • 40 gram gedroogde kersen of cranberry’s
  • zeezout en peper

Van de cale smoothie:

  • 75 gram boerenkool
  • 250 milliliter amandelmelk
  • 1 limoen, het sap ervan
  • 1 banaan
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel chiazaad
  • 1 theelepel hennepzaad

Bereiding:

Van de schapenkaas salade:

Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Bestrooi met wat zeezout.

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en frituur hierin de salieblaadjes zachtjes tot ze krokant worden. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat
zeezout.

Meng een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd en honing. Breng op smaak met zeezout en peper.

Doe de sla in een kom. Meng met de kaas, kersen en amandelen. Besprenkel met de dressing en verdeel de salieblaadjes erover.

Van de cale smoothie:

Doe alle ingrediënten behalve het hennepzaad in de blender en draai in 1 minuut tot een gladde smoothie.Bestrooi de smoothie met wat hennepzaad.

(Bron: Grenzeloos gezond/Ellen Hoog)

Geef een reactie