Salade aardpeer en spruitjes

Ingrediënten:

Voor de salade:

  • 3 à 4 aardperen
  • ½ citroen
  • zonnebloemolie om te frituren
  • 100 gram spruitjes
  • 120 gram kalamata olijven
  • 30 gram pecorino
  • tijm om te garneren

Voor de dressing:

  • 60 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • rasp van ½ citroen
  • 3 takjes tijm

Bereiding:

Rasp de schil van de halve citroen, zet apart voor de dressing en pers de citroen. Boen de aardperen schoon met een borsteltje. Schaaf met de mandoline de aardpeer in dunne plakjes. Leg de plakjes in water met het citroensap, tegen verkleuren. Schenk een laag olie van ruim 1 cm in een wok. Verhit de olie en frituur de aardpeerplakjes. Ik deed het in twee delen. Laat de plakjes op keukenpapier afkoelen.

Snijd de onderkant van de spruiten en was ze. Kook ze in 3-4 minuten beetgaar. Giet af en laat de spruiten in ijswater afkoelen. Zo blijven ze mooi groen van kleur.

Maak de dressing. Vul de mengbeker van de staafmixer met olijfolie, ciderazijn, citroenrasp en tijmblaadjes.

Leg de spruiten, aardpeerchips en olijven op een schaal. Schenk de dressing over de salade. Garneer met geschaafde pecorino en tijmblaadjes.

(Bron: Marleen van Es)

Geef een reactie