Saag tofu
De belangrijkste bestanddelen in saag zijn bladgroente en kruiden. Het komt van origine uit India en wordt doorgaans gegeten met naan of rijst. Sandra maakt deze Indiase curry met boerenkool en tofu en serveert er naan bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram tofu
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 duimgrootte gember
- 1 rode peper
- olijfolie
- 3 theelepel garam masala
- 300 gram boerenkool
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
- 200 milliliter kokosmelk
- peper, zout
- 1 blikje kikkererwten (à 150 gram)
- 2 naan (brood)
Bereidingswijze:
Leg de tofu tussen een opgevouwen, schone theedoek en leg er een zware pan op. Laat zo circa 10 minuten staan, zodat het vocht eruit gedrukt wordt.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Halveer de peper en snijd in halve, dunne ringen. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de ui, knoflook, gember en peper circa 2 minuten. Voeg de garam masala toe en bak circa 1 minuut. Voeg de boerenkool toe en bak circa 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en laat circa 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg een scheutje water toe en pureer het geheel met de staafmixer tot saus.
Snijd de tofu in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de tofu in circa 5 minuten om en om goudbruin. Spoel de kikkererwten af en voeg toe. Bak circa 2 minuten mee. Voeg de tofu en kikkererwten toe aan de boerenkoolsaus. Verdeel de saag tofu over borden en serveer met naan.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
hoeveel komijnpoeder moet er in??
Beste ChristelVlinder, bedankt voor uw reactie. Wij hebben dit voor u nagevraagd en u kunt het komijnpoeder overslaan. Dit zit namelijk al in de garam masala. Wij hebben de tekst in het recept aangepast.