Naar cookieinstellingen

Sa­la­de ni­çoi­se van Bart

Volgens Bart van Olphen is deze salade ni­çoi­se heerlijk fris en past goed bij de tijd van het jaar. Gebruik voor de tonijn altijd de duurzaam gevangen soort!

Ingrediënten:

Voor de dressing:

  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 40 milliliter zonnebloemolie
  • 40 milliliter olijfolie, extra vierge
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • zout

Voor de salade:

  • 300 gram krieltjes, gehalveerd
  • 150 gram haricots verts
  • 2 eieren
  • 400 gram albacore tonijnfilet, in plakken met een dikte van 1 1/2 – 2 cm
  • 1 kleine krop romainesla
  • 200 gram tomaten, gehalveerd
  • 2 eetlepels zwarte olijven, zonder pit
  • 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie van 45 g, uitgelekt
  • arachideolie, om te bakken
  • zout en peper

Bereiding:

Voeg voor de dressing alle ingrediënten in een potje met een deksel en schud goed.

Zet de krieltjes op in koud water met wat zout. Kook ze in 10-15 minuten gaar. Laat de krieltjes iets afkoelen. Het lekkerste is om ze nog iets lauw te kunnen serveren.

Breng in een andere pan water met wat zout aan de kook. Was de afgekopte haricots verts en kook ze in ongeveer 4-5 minuten beetgaar. Haal de boontjes uit het water met een schuimspaan en spoel ze af onder koud water. Kook in hetzelfde water de eieren 6 minuten, zodat het eigeel nog iets ‘loopt’. Giet de eieren af, laat ze schrikken en snijd in kwarten.

Dep beide kanten van de tonijn droog met keukenpapier en bestrijk de vis met olie en bestrooi met zout. Verhit een grillpan op hoog vuur. Leg zodra de pan gloeiend heet is de tonijn erin. Gril de stukken tonijn ongeveer 1½ minuut aan elke kant, zonder ze verder te bewegen. Voor een mooie ruitvorm draaitu  de tonijn halverwege op dezelfde zijde een kwartslag. Haal de tonijn uit de pan en dek af met wat aluminiumfolie.

Doe de krieltjes in een kom. Haal de bladen van de romainesla los en spoel schoon. Voeg de tomaten toe aan de slabladen en haricots verts. Voeg twee derde van de dressing toe en meng goed. Leg het mengsel op een grote schaal. Leg de olijven en ansjovis erop. Snijd de tonijn in stukken en leg ook die met de partjes ei op de salade. Maal wat peper erover.

Serveer met de overgebleven dressing en lekker brood.

Geef een reactie

Reactie

    Tonvandepol says:

    Ik zou graag willen weten wat duurzame witte tonijn is bij mijn weten verdwijnt de tonijn rap van deze aardbodem

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.