Duur 12:53
Gepubliceerd op 5 april 2018

Runderstoof met rode linzen en couscous

Een stoof klinkt al snel als een stoofpotje dat heel lang op het vuur moet staan. Maar niet deze, want de runderreepjes zijn snel gaar. Het vlees moet alleen maar even stoven om extra smaak te krijgen en zodat de linzen kunnen garen.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 150 gram runderreepjes
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 3 theelepels ras el hanout
  • 1 eeetleple tomatenpuree
  • 300 milliliter water
  • 100 gram rode linzen
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper, zout
  • 150 gram couscous

Bereidingswijze:

Verwarm een scheutje olie in een pan. Bak het vlees in circa 4 minuten om en om goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Schep het vlees op een bord.

Pel en snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Schil de bleekselderij en snijd in dunne reepjes. Halveer de prei, was onder de kraan en snijd in dunne reepjes. Bak in het bakvet de gesneden groente circa 5 minuten. Voeg tweederde ras el hanout toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk het water in de pan. Spoel de linzen af, voeg ze toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg het vlees weer toe en kook het geheel circa 15 minuten met de deksel op de pan op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg een scheutje olie en de rest van de ras el hanout toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Verdeel de couscous over borden en verdeel hier de runderstoof met linzen over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer