Roti van Danna

Ingrediënten:

Voor de roti:

  • bloem
  • gele spliterwten
  • zout
  • water
  • knoflook
  • komijn
  • boter
  • bakpoerder
  • olie
  • gele peper

Voor de aardappel/kipfilet:

  • aardappels of kipfilet
  • olie
  • uien
  • knoflook
  • massala
  • tomatenpuree
  • zout
  • bruine suiker
  • witte peper
  • adji-no-moto

Voor de kousenband:

  • kousenband
  • olie
  • uien
  • knoflook
  • suiker
  • witte peper

Bereiding:

Kook de gele erwten totdat ze zacht zijn. Giet ze af.

Snijd de knoflook en peper fijn. Doe een beetje olie in de pan en fruit de knoflook en peper. Voeg de erwten en komijn toe en roer een paar keer om. Doe het mengsel in de blender en maal fijn.

Meng de bloem, bakpoeder en theelepeltje zout met water tot een deegbal. Laat het deeg een uurtje rusten.

Maak balletjes van het deeg en vul met het erwtenmengsel. Maak ze vervolgens met een deegroller rond en plat en bak ze in een pan met een beetje olie bruin.

Van de aardappel/kipfilet:

Snijd de ui en knoflook. Doe  in een pan een beetje olie en fruit de ui en knoflook.

Voeg vervolgens het zout, adji-no-moto, bruine suiker, massala en 2 theelepels tomatenpuree en de aardappels/kip toe.

Doe er een beetje water bij. Voeg als het geheel aan de kook is de witter peper toe.

Van de kouseband:

Snijd de ui en knoflook fijn. Doe beiden samen met het zout en witter suiker in een pan met een beetje olie en fruit aan. Voeg de kousenband witte peper toe en bak alles.

(Bron: Danne Suliman van Warung Mini van Wou)

Geef een reactie

Reactie

    naohime28 says:

    Hallo, Kunt u de hoeveelheden bij de ingredienten zetten?
    Bedankt!
    Naomi