Röstipizza
Dit keer maakt Mounir niet zomaar een pizza, maar een pizza van aardappelen. Als bodem gebruikt hij rösti en daarbovenop kunt u eigenlijk naar hartenlust variëren. Mounir doet op zijn röstipizza feta en doperwten en sla.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 300 gram iets kruimige aardappels
- 300 gram wortels
- 1 theelepel aardappelzetmeel
- 1 ui
- zout, peper
- olie
- 200 gram doperwten (diepvries)
- 100 gram feta
- 0,25 bosje munt
- 40 gram rucola
- handje zongedroogde tomaten
Bereidingswijze:
Schil en rasp de aardappels en wortels. Leg ze in het midden van een schone theedoek, maak er met de doek een bal van en knijp op deze manier zoveel mogelijk vocht uit. Doe het mengsel in een kom en voeg het aardappelzetmeel toe. Pel en snipper de ui en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm een scheut olie in een grote koekenpan en verspreid het mengsel egaal over de pan. Bak de rösti circa 10 minuten. Keer om en bak nogmaals 5 minuten.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de doperwten circa 3 minuten en giet af. Prak de doperwten in een kom met een vork en verkruimel hier de feta over. Hak de munt fijn en voeg toe. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en roer goed door.
Lepel het doperwtenmengsel als de rösti klaar is over de rösti en leg er de rucola.
Snijd de rösti in vieren en verdeel de stukken over 2 borden. Druppel er eventueel nog wat olijfolie over.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ik vervang de aardappel door knolselderij en de zetmeel door maizena.
Zo heb ik een koolhydraatarme pizza.
Vragen, vragen, vragen…
– Waarom heeft Toub het over “de zijkanten van de wortel afsnijden” maar snijdt hij de boven en de onderkant er af.
– Wat is hier pizza aan? Er zit geen tomatensaus op de “bodem”, de “toppings” worden niet gebakken in de oven, er zitten doperwten op.
– Welke Italiaan doet rucola op zijn pizza? Ik moet de eerste nog tegenkomen.
– Wat is er lekker aan de combinatie gedroogde tomaten en mint? Inderdaad, dat is geen lekkere smaakcombinatie.
– Waarom heeft Toub het over zongedroogde tomaten terwijl hij zongedroogde tomaten op olie gebruikt?
– Wat maakt Toub en Ysbrandy “topkoks”? Hebben ze ooit in een echt goed restaurant het scepter gezwaaid? Een of meer Michelinsterren gekookt?
– Waarom zegt Toub voor bijna elke handeling die hij gaat uitvoeren “mooi”? Mooi raspen, mooi afgieten, mooi prakken, mooi bakken….
– Waarom is bovenstaande recepttekst zo slecht geschreven? “Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook”, ik wist niet dat pannen konden koken? “en leg er de rucola”?
– Waarom moet de koekenpan ruim van te voren al op het vuur? Een warme pan is een warme pan mof die lang of kort is verwarmd…
Vragen, vragen, vragen…
Best jammer!
Ik wist niet dat je Michelinsterren kon koken, zal vast in de pan met water en een beetje zout moeten.