Rose de Reims van Janny
Publicatiedatum: 6 februari 2017
Dit rose de Reims dessert is mijn Franse variant op de Italiaanse tiramisu. In tiramisu wordt rauw ei gebruikt en omdat rauw ei niet voor iedereen aan te raden is heb ik deze variant gemaakt met advokaat en mascarpone. De rose de Reims biscuits kunnen simpelweg vervangen worden door lange vingers, repen kapselbeslag/biscuitdeeg, of cake . De koekjes zijn ook online te bestellen
Ingrediënten:
- 1-2 pakjes rose de reims biscuits
- 100 milliliter advokaat
- 250 gram mascarpone
- 1/8 liter slagroom
- 1 eetlepel basterdsuiker
- rood fruit naar keuze
Bereidingswijze:
Snijd de biscuits doormidden of laat ze heel (in dat geval is het eindresultaat dikker en met meer biscuits) Meng de advocaat in een kom met een garde eerst door de mascarpone. Klop de slagroom stevig met de suiker en spatel door het advokaat-mascarpone mengsel. Strijk dit op de laag biscuit en dek af met de rest van de biscuits. Schik hierop het rode fruit
Variant:
Maak in het seizoen van aardbeien de volgende variant: Strijk een dun laagje crème op de onderste laag biscuit, schik hierop dicht aaneengesloten een laag aardbeien, strijk daarop de rest van de crème en dek af met de andere helft van de biscuits.
(Bron: Janny van der Heijden)