Roodlof-linzensalade met gebakken brie en frambozendressing
Roodlof, radicchio rosso, behoort tot dezelfde plantensoort als de witte variant. Roodlof heeft een licht bittere smaak en is net als witlof zowel rauw als gekookt te eten. Het verschil tussen beiden is dat witlof in het donker groeit en roodlof in het licht, als een krop sla. Sandra verwerkt de groenten in een roodlof-linzensalade met gebakken brie en een frambozendressing.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- handje frambozen (diepvries)
- 200 gram bimi
- 1 blik/pot linzen (a 400 gram)
- 1 rode ui
- 2 roodlofstronken
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- peper, zout
- 60 milliliter olijfolie
- 150 gram brie
- 1 ei
- 30 gram paneermeel
Bereidingswijze:
Laat de frambozen ontdooien. Giet het overtollige vocht van de frambozen af.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de bimi circa 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud na.
Spoel de linzen goed af. Pel de ui en snijd in halve ringen. Haal de roodlofblaadjes los en verwijder de harde kern. Meng de groente en linzen met elkaar.
Doe de frambozen, witte wijnazijn en olijfolie in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer tot dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
Snijd de brie in 2 stukken. Kluts het ei in een diep bord. Strooi het paneermeel in een ander diep bord. Wentel de briestukken eerst door het ei en dan door het paneermeel. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de brie in circa 4 minuten rondom goudbruin.
Verdeel de salade over een grote schaal en leg er een stuk gebakken brie bovenop.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Hoi Sandra,
Het ziet er heerlijk uit, maar is de bimi in de supermarkt te koop??
Want ik had het nog niet gevonden.
Beste Snipsnap, bedankt voor uw reactie. Supermarkten verkopen het inderdaad geregeld. Bimi is soms overigens ook te koop onder de naam aspergebroccoli.