Romige varkenshaas en schorseneren
Schorseneren was een vergeten groenten, maar is die status inmiddels voorbij. We eten het steeds vaker. Sandra combineert de schorseneren met romige varkenshaas en krieltjes. Dat wordt smullen!
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 350 gram krieltjes
- 1 citroen
- 500 gram schorseneren
- olijfolie
- 1 sjalotje
- 150 gram varkenshaas
- klontje boter
- 1 eetlepel bloem
- 100 milliliter witte wijn
- 200 milliliter room
- 2 theelepel mosterd
- peper, zout
- 0,25 bosje peterselie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de krieltjes in de lengte en verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rasp de schil van de citroen erboven en hussel alles goed door. Bak de krieltjes circa 20 minuten.
Week de schorseneren circa 5 minuten in water en boen ze daarna met een schuursponsje tot de ergste modder er af is. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Vul een ruime kom met water en pers hierboven een beetje van het citroensap van de overgebleven citroen en leg een halve citroen in het water.
Schil de schorseneren met een dunschiller. Snijd ze in 3 stukken en halveer vervolgens die stukken in de lengte. Leg een schorseneer zodra u die heeft gesneden direct in de kom met water en citroen om verkleuring te voorkomen. Kook de schorseneren circa 10 minuten.
Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de sjalot en fruit circa 1 minuut. Snijd de varkenshaas in reepjes en bak circa 5 minuten om en om goudbruin. Schep het vlees uit de pan op een bord. Voeg een klontje boter toe en laat smelten. Voeg de bloem toe en laat circa 1 minuut garen. Blus af met de wijn en bak nog circa 1 minuut. Voeg de room en mosterd toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg het vlees toe aan de saus. Giet de schorseneren af en voeg toe aan de saus. Hak de peterselie en voeg toe.
Verdeel de krieltjes over borden. Serveer met de romige varkenshaas en schorseneren.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
een recept afdrukken is bijna belachelijk : 3 a 4 bladen . . Mijn verzamelende recepten staan op de helft van zo”n
blad en ik heb 6 mappen. 3 a viertjes voor één recept wordt een heel groot en dik boek!!
Groet van