Naar cookieinstellingen
dadeltaart

Romige dadeltaart van Anouk Glaudemans

De winnares van Heel Holland Bakt 2020, Anouk Glaudemans, bakt een romige dadeltaart. Lekker voor als de herfst zich langzaam inzet. Deze taart heeft even iets voorbereiding nodig, want de cashewnoten moeten vooraf 4 tot 6 uur weken in water. Maar dan krijgt u wel een lekkere taart! 

Ingrediënten

Vulling

  • 250 gram cashewnoten
  • 100 gram kokosolie, gesmolten
  • 50 gram speculoospasta
  • 150 gram kokosmelk

Bodem

  • 350 gram medjooldadels, ontpit
  • 125 gram cashewnoten
  • 75 gram kokosmeel

Topping

  • 50 gram cashewnoten
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 35 gram kokosolie
  • 150 gram vegan pure chocolade 70%, grof gehakt

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Ronde bakvorm met losse bodem met een diameter 24 tot 26 centimeter
  • Blender

Voorbereiding

Vulling

Week de 250 gram cashewnoten 4 tot 6 uur in koud water.

Bodem

Week de dadels 10 minuten in heet water en giet af.

Topping

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de 50 gram cashewnoten met de honing en de koekkruiden tot de noten rondom goed bedekt zijn. Spreid de noten uit over het bakpapier en rooster ze in 10 tot 15 minuten goudbruin en knapperig. Laat afkoelen op het bakpapier. Verlaag de oventemperatuur naar 160 graden.

Bereiding

Bodem

Hak in de keukenmachine de 125 gram cashewnoten fijn en leg ze in een schaaltje. Maal de geweekte dadels en het kokosmeel in de keukenmachine tot een kleverige deegbal. Voeg de gehakte cashewnoten toe en maal kort door. Bevochtig je handen met water, verdeel het deeg gelijkmatig over de bakvorm en druk goed aan. Zet de bakvorm op de bakplaat in het midden van de oven en bak 15 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen in de bakvorm om breken te voorkomen.

Vulling

Giet de cashewnoten af en maal ze samen met de gesmolten kokosolie, de speculoospasta en de kokosmelk in de blender in 5 minuten tot een romige vulling. Schraap de wanden tussendoor steeds schoon. Is de vulling te stevig, voeg dan nog een scheutje kokosmelk toe. Verdeel de vulling over de deegbodem en strijk glad. Zet de taart 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Topping

Smelt de kokosolie en chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan heet water. Haal de kom van de pan, roer met een spatel door tot een gladde ganache en laat 5 minuten afkoelen. Giet de ganache over de romige vulling, decoreer met de gekruide cashewnoten en laat opstijven in de koelkast.

Tips

De dadeltaart is 3 dagen houdbaar in de koelkast en prima in te vriezen. Laat voor het serveren op kamertemperatuur komen.

(Bron: Anouk Gloudemans. Foto, ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.