champignonlasagne

Romige champignonlasagne met spinaziesalade

Wie geen zin heeft in de traditionele lasagne met gehakt, moet deze variant eens proberen. Deze romig champignonlasagne doet niet onder voor de ‘gewone’. Sandra serveert er een spinaziesalade bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 40 gram boter
  • 45 gram bloem
  • 400 milliliter water
  • 100 gram ricotta
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500 gram kastanjechampignons
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 300 gram spinazie
  • 125 gram lasagnebladen
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 80 gram zongedroogde tomaten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de boter in de pan. Voeg de bloem toe en gaar al roerende circa 1 minuut. Voeg het water scheut voor scheut toe en roer met een garde. Voeg de ricotta en bouillonblokje toe en roer goed door tot het een romige saus wordt. Breng op smaak met peper.

Snijd de champignons in plakjes. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons circa 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Schep de champignons op een bordje en voeg nog een scheutje olie toe in de pan. Bak twee derde van de spinazie circa 3 minuten.

Bestrijk de bodem van de ovenschaal met wat bechamelsaus. Leg hier lasagnebladen op en verdeel hierover wat spinazie en wat gebakken champignons. Lepel er wat van de saus over en herhaal de stappen tot alles op is, maar eindig met de bechamelsaus. Rasp de Parmezaanse kaas en bestrooi over de lasagne. Bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Meng in een kom de mosterd met de azijn en 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en voeg samen met de spinazie toe. Roer goed door.
Verdeel de lasagne over borden en serveer met de salade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie