Rodelinzenpasta van Sarena
Op 4 november 2016 is de 3e editie van het Good Food Book verschenen. In het boek staan 50 recepten van bekende chefs en foodies. Voor ieder verkocht boek doneert uitgeverij FDBCK via het World Food Programme 40 schoolmaaltijden aan kinderen in het door droogte en hongersnood geteisterde Malawi. Sarena staat met het recept van haar rodelinzenpasta met paprikapesto in het boek.
Ingrediënten:
- 4 rode paprika’s
- 50 gram pijnboompitten
- 50 gram blanke amandelen
- 25 gram basilicum
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 50 milliliter olijfolie
- 400 gram rode-linzenpasta
Bereidingswijze:
Snijd de paprika’s in stukjes en bak deze met een beetje olie in een koekenpan tot ze zacht zijn. Doe de paprikastukjes in een keukenmachine en voeg de pijnboompitten, amandelen, basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie toe. Pureer tot u een gladde pesto hebt. Voeg peper en zout naar smaak toe. Doe de pesto in een grote schaal.
Kook de rode-linzenpasta in 4 minuten gaar. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pesto. Roer goed door elkaar zodat alle pasta bedekt is met de pesto. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en garneer met een paar blaadjes basilicum.
(Bron: Sarena Solari/Good Food Book)