Rodekoolstamppot met krokante schol
Publicatiedatum: 9 december 2021
Niet zo lekker dan een stamppot. En het fijne aan een stamppot is dat u het kunt maken van heel veel verschillende soorten groenten. Mounir maakt hem dit keer van rode kool en doet er ook nog winterpeen doorheen. En in het kader van eet eens wat vaker vis, maakt hij er een krokant gebakken schol bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 400 gram kruimige aardappelen
- 1 winterpeen
- 0,25 rodekool
- olijfolie
- peper, zout
- 200 gram scholfilet
- 2 eetlepels bloem
- 1 ei
- 50 gram paneermeel
- klontje boter
- scheutje melk
- 0,5 bosje dille
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen circa 20 minuten.
Schil en rasp de winterpeen. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de rodekool en winterpeen circa 10 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel een scheutje water toe.
Bestrooi de schollen met peper en zout. Doe de bloem in een bord, kluts het ei in een ander diep bord en bestrooi het paneermeel in een 3e bord. Paneer de schollen door ze eerst door de bloem te wentelen, vervolgens door het ei en tenslotte door het paneermeel. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de schollen in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar.
Giet de aardappelen af en stoom ze droog. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe en stamp fijn tot puree. Hak de dille en voeg samen met de winterpeen en rodekool toe. Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rodekoolstamppot over borden en serveer met de krokante schol.
Eet smakelijk!