Duur 12:47
Gepubliceerd op 23 oktober 2017

Rodekoolsoep met gedroogde pruimen

Pruimen zijn voedzaam en bevatten veel vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. U kunt ze vers en gedroogd eten. Gedroogde pruimen bevatten in verhouding tot de verse iets meer vitamine K, B en meer mineralen. Ze zijn lekker om zo te eten, maar ook heerlijk om in een gerecht te verwerken. Mounir verwerkt de gedroogde pruimen in een rodekoolsoep.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 sjalot
  • 1 duimgrootte gember
  • olijfolie
  • 2 pastinaken
  • 0,25 rodekool
  • 50 gram gedroogde pruimen
  • 750 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 citroen
  • peper, zout
  • 4 krentenbollen
  • 4 plakken oude kaas

Extra nodig:

Staafmixer en een grillpan.

Bereidingswijze:

Pel de sjalot en snijd in plakjes. Schil de gember en snijd fijn. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de sjalot en gember circa 1 minuut.

Schil de pastinaken en snijd in blokjes. Voeg de pastinaken toe en bak circa 2 minuten mee.

Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd de rodekool in dunnen reepjes. Voeg de rodekool toe en bak circa 3 minuten mee.

Ontpit indien nodig de gedroogde pruimen. Halveer de pruimen en voeg toe. Schenk het water erbij en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat het geheel circa 20 minuten met de deksel op de pan koken. Pureer de soep met de staafmixer. Rasp en pers de citroen naar smaak en voeg toe. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Halveer de krentenbollen en bestrijk met wat olie. Verhit de grillpan en gril de krentenbollen circa 1 minuut per kant. Beleg de krentenbollen met kaas.

Verdeel de soep over borden. Serveer met de krentenbol met kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    PaulienP says:

    Ik kon me er niet echt iets bij voorstellen, maar deze soep is héél erg lekker. Een verrassende aanrader!

Bekijk ook

Meer