Duur 13:07
Gepubliceerd op 21 mei 2018

Rodekoolsalade met ovenaardappels en gebakken camembert

U komt het steeds vaker in recepten tegen: panko. Panko is een soort paneermeel wat vooral veel in de Japanse keuken wordt gebruikt. Wat panko lekkerder maakt ten opzichte van gewoon paneermeel, is dat het niet iets luchtiger en knapperig is. Mounir gebruikt de panko voor de camembert waardoor hij een extra knapperig korstje krijgt bij het bakken. Hij serveert er rodekoolsalade en ovenaardappels bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 350 gram vastkokende aardappelen
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels appelmoes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 0,25 bosje peterselie
  • 0,5 kleine rodekool
  • 200 gram camembert
  • 1 ei
  • 30 gram panko

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen de aardappelen schoon en snijd in kwarten. Verspreid de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de aardappelen in circa 30 minuten in de oven.

Meng de crème fraiche en appelmoes in een grote kom. Voeg de kappertjes en een scheutje olijfolie toe. Hak de peterselie en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes. Voeg de rodekool toe en roer goed door.

Snijd de camembert in stukken. Kluts een ei in een diep bord en bestrooi de panko in een ander bord. Wentel de camembert eerst door het ei en vervolgens door de panko.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de camembert in circa 4 minuten om en om goudbruin.

Verdeel de aardappelen en salade over borden. Leg er de stukken gebakken camembert bij.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    annaben says:

    Heerlijk al die vegetarische recepten!
    Bedankt.

Bekijk ook

Meer