Rode linzensoep met krokant roggebrood
Roggebrood wordt gemaakt van rogge, water en zout. Soms zit er ook nog gist of desem in. Het is heel voedzaam, want 1 plak roggebrood levert ruim 15 procent van de dagelijkse hoeveelheid voedingsvezels en ijzer op. Omdat het zo voedzaam is, is het vroeger zelfs naast aardappelen het belangrijkste voedsel dat er is. Sandra maakt het roggebrood krokant en serveert het bij een rode linzensoep.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 1 rode peper
- 1 rode paprika
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 250 gram rode linzen (gedroogd)
- 1 groentebouillonblokje
- 1 blik gepelde tomaten (a 400 gram)
- 400 ml kokosmelk
- 2 plakjes Fries roggebrood
- 2 eetlepels kwark
- 1 theelepel komijnpoeder
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
Halveer de rode peper en paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in reepjes en de paprika in blokjes. Voeg de gesneden peper, paprika, paprikapoeder en kurkuma toe en bak circa 2 minuten mee.
Spoel de linzen tot het water helder is. Schenk zoveel water in de pan dat alles net onder staat. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de gepelde tomaten en de linzen toe. Laat circa 15 minuten met de deksel op de pan koken. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en warm goed door.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en verkruimel het roggebrood erboven. Voeg de komijnpoeder toe en bak al roerende in circa 3 minuten krokant.
Verdeel de soep over borden en lepel er de kwark over en bestrooi met het roggebrood.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Dat zelfs een bord en soep ‘stoer’ genoemd worden…
Vandaag gemaakt, we hebben heerlijk gesmuld jammie!
Fijn om te horen kookgek!
Heerlijke soep.
Ik ben ontzettend blij met Max Vandaag. Ik kook iedere dag een recept van deze site.
Laptop aan in de keuken en het is gezellig koken met Sandra 😉
Bedankt!
Heerlijk soepje Sandra, en ook nog vegetarisch. ?
Heerlijke soep deze morgend vroeg gemaakt.Zalig met die croutonstukjes met komijn.Lekkere soep om op te warmen deze dagen bij dit koude weer met lekker veel vezels in.