Rode biet-geitenkaasquiche met spinaziesalade
Rode bieten en geitenkaas zijn een bijzonder goede combinatie. Het zoete en zachte van de bieten laat zich perfect combineren met de uitgesproken geitenkaas smaak. Sandra verwerkt de rode biet en geitenkaas in een quiche en serveert er spinaziesalade bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- olijfolie
- 1 rode ui
- 4 plakjes hartige taartdeeg
- 300 gram gekookte bieten
- 100 gram verse geitenkaas
- 2 eieren
- 100 milliliter slagroom of kookroom
- 2 takjes tijm
- peper, zout
- 150 gram spinazie
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel mosterd
- 1 citroen
- 50 gram walnoten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel de ui en snijd in halve ringen. Fruit de ui circa 3 minuten.
Vet de taartvorm in en bekleed met de plakjes taartdeeg. Verdeel de ui over de bodem. Snijd de bieten in blokjes en verdeel over de ui. Verbrokkel er de geitenkaas over. Ris de tijm. Kluts de eieren met de kookroom en voeg de tijm toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel het eimengsel over de rode bieten. Bak de quiche in circa 30 minuten in de oven.
Meng voor de dressing de honing en mosterd in een grote kom. Pers hier de citroen boven uit en voeg wat olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg hier de spinazie aan toe en roer goed door. Rooster de walnoten in circa 3 minuten in een droge koekenpan. Hak de walnoten grof en verdeel over de spinazie.
Verdeel de quiche en spinaziesalade over borden.
TIP: zijn uw handen en snijplank rood geworden van de bieten? Scrub ze dan met wat zout en citroensap.
Eet smakelijk!