Roast beef en Yorkshire pudding

Ingrediënten:

Yokshire pudding:

  • 150 gram bloem
  • 2 grote eieren
  • 140 mililiter melk
  • 120 mililiter water
  • 2 eetlepels olie
  • zout en peper

Roastbeef:

  • 1 kilo staartstuk van een rund
  • rozemarijn
  • zout en peper

Gebakken aardappels:

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • rozemarijn
  • olie
  • zout

Bereiding:

Yorkshire pudding:
Doe de bloem in een kom. Maak in het midden een kommetje en breek daan de eieren in. Klop dit rustig door elkaar.

Voeg vervolgens de melk, het water en peper en zout toe en mix dit tot een glad geheel.

Verwarm de over voor op 220 graden. Neem een muffin-bakplaat en doe in ieder gat een beetje olie. Zet even in de over om de olie warm te laten worden. Haal vervolgens uit de oven en vul de gaten met het beslag. Laat de puddings ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin worden in de oven.

Roastbeef:
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Kruid het staartstuk met zou, peper en rozemarijn. Bak het stuk om en om goudbruin in een pan. Leg het staartstuk in een ovenschaal. Laat de roastbeef ongeveer 45 minuten in de over garen. Gebruikt u een thermometer? Zorg dan de de binnentemperatuur van het vlees 55 graden is.

Gebakken aardappels:
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook ze 10 minuten in gezouten water. Giet ze af en hussel ze om in een vergiet om de buitenkant iets te laten kruimelen. Leg de aardappels op een bakplaat en besprenkel met olie en gekneusde rozemarijn. Rooster de aardappelen tot ze goudbruin zijn.

(Bron: Andy McDonald)

Geef een reactie