Naar cookieinstellingen

Risotto ai funghi porcini e mirtilli van Nicoletta Tavella

Ingrediënten:

  • 300 gram Italiaanse risotto rijst (Carnaroli of Vialone)
  • 1,5 liter bouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 20 gram gedroogde funghi porcini (eekhoorntjesbrood)
  • verse tijm
  • twee handen vol blauwe bessen
  • 200 gram verse gemengde paddenstoelen
  • olijfolie extra vergine
  • roomboter
  • 100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • zwarte peper en zout
  • een bosje bladpeterselie

Bereiding:

Wel de gedroogde paddenstoelen in een kommetje heet water voor ca. 15 minuten. Breng 1,5 liter bouillon aan de kook. Snijd de geweekte porcini paddenstoelen en bewaar het weekvocht.

Maak de andere paddenstoelen schoon met een borsteltje of met vochtig keukenpapier. Snijd ze in plakjes en bak ze in een scheut olijfolie en een lepel boter samen met de in stukjes gesneden porcini, een paar takjes tijm en een fijngesneden teentje knoflook. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

Bak in een andere koekenpan de blauwe bessen kort in een eetlepel boter (een paar minuten is genoeg). Voeg een snufje zout toe.

Fruit in een grote risotto pan de ui in een beetje boter tot zacht en glazig. Doe de rijst erbij en roer tot alle korreltjes glanzend en glazig zijn geworden. Giet de wijn erbij en laat goed verdampen.

Zeef het vocht van de porcini en voeg het aan de bouillon toe. Voeg pollepel voor pollepel en onder voortdurend roeren de hete bouillon toe. Het belangrijkste bij het koken van risotto is dat de bouillon er gelijkmatig bij wordt gegoten. De rijst moet altijd “zwemmen”. Ga door tot de rijst gaar maar al dente is (circa 15-18 minuten).

Voeg de gebakken paddenstoelen, de blauwe bessen en de gewelde porcini toe. De risotto moet smeuïg blijven (all’onda). Breng de risotto eventueel op smaak met zout en peper.

Zodra de risotto beetgaar is, draai het vuur uit en roer de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto. Zet het deksel op de pan en laat 3 minuten rusten.
Serveer met de overgebleven Parmezaanse kaas, gegarneerd met de fijngesneden peterselie.

(Bron: Nicoletta Tavella)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.