Rijstomelet met zoetzure groenten
Een omelet is op zich vrij luchtig. Om hem nog wat voedzamer te maken en een extra bite te geven, doet Sandra zilvervliesrijst door de omelet. Samen met de zoetzure groenten is de rijstomelet een heerlijke maaltijd!
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 1 rode paprika
- 0,5 Chinese kool
- 1 courgette
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels witte azijn
- 1,5 eetlepel gembersiroop
- peper, zout
- 6 eieren
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en verspreid daarna op een groot bord om af te koelen.
Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een wok en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Verwijder de kern van de Chinese kool en snijd de kool in dunne reepjes. Halveer de courgette in de lengte en breedte en snijd in reepjes. Voeg de groente toe en roerbak de groente circa 5 minuten. Voeg de ketchup, sojasaus, azijn en gembersiroop toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat circa 5 minuten op laag vuur indikken.
Kluts de eieren en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rijst toe aan de eieren en breng op smaak met peper en zout. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak met de helft van de eieren en rijst een rijstomelet in circa 5 minuten op laag vuur. Draai met behulp van een bord de omelet om en bak ook de andere kant. Herhaal dit met de rest van het ei-rijstmengsel.
Leg de rijstomelet op een bord en verdeel hierover de zoetzure groente. Vouw eventueel de omelet op.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Beste Sandra,
Ik word helemaal blij en vrolijk van u.
Wij eten dit straks, helemaal heerlijk.
Dank u wel voor dit recept, echt super lekker en simpel.
Een hele goede werkweek toegewenst.
Groetjes daar van mij, Snipsnap.