Rijst-ovenschotel

Rijst-ovenschotel

Als u aan een ovenschotel denkt, is rijst mogelijk niet het eerste ingrediënt dat in u opkomt. Maar Mounir heeft een ovenschotel bedacht waarin rijst een hoofdrol speelt. Extra lekker is het met geraspte oude kaas, dat wordt in de oven een knapperig laagje.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 125 gram ricotta
  • 1 ei
  • peper, zout
  • 2 tomaten
  • 30 gram geraspte oude kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten. Voeg de komijn-en chilipoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en bak circa 2 minuten. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snij in dunne repen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Bak de prei en paprika circa 3 minuten.

Meng in een kom de ricotta met het ei. Giet de rijst af en voeg samen met de ricotta van het vuur af toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in en verdeel hierin de rijst. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over de rijst. Bestrooi met de oude kaas. Bak circa 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Mariskaatje says:

    Erg makkelijk en verbazend lekker!

    ANGELA BECKERS says:

    Absolutely beautiful. I used Pak soy in stead of Leek. So easy.