Naar cookieinstellingen
Red velvet cake

Red velvet cake van Elizabeth Lopez

Red velvet cake is over gekomen uit Amerika en inmiddels ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Elizabeth Lopez is dol op deze taart om zijn vorm en fluweel zachte structuur van binnen. Ze maakt haar eigen variant met sinaasappel en frambozen, de perfecte combinatie met de cacao. Het zorgt voor een ware smaakexplosie!

Ingrediënten:

Voor de taart:

  • 320 gram bloem
  • 1 theelepel baksoda
  • 300 gram kristalsuiker
  • 325 gram zonnebloemolie
  • 225 gram karnemelk, op kamertemperatuur
  • 1½ theelepel vanille-extract
  • 2 eieren (L), op kamertemperatuur
  • rode kleurstof (dit is optioneel, het zorgt voor de mooie rode kleur van de taart)
  • 1 theelepel witte wijn azijn

Voor de vulling:

  • 600 gram roomkaas
  • 200 gram witte chocoladepasta
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gram frambozen

Voor de botercrème:

  • 5 eieren
  • 300 gram kristal suiker
  • 1 theelepel zout
  • 500 gram boter

Bakgerei:

3 bakvormen van 15 cm doorsnee

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda, cacaopoeder en het zout boven een kom en meng alles goed met een garde. Doe de suiker, olie, karnemelk, het vanille-extract en de eieren in een andere kom en klop dit met een (hand)mixer in 3 minuten tot een romig geheel. Voeg het bloemmengsel toe en klop kort tot alles gemengd is. Voeg de kleurstof en azijn toe en spatel alles door elkaar tot een egaal rood beslag zonder strepen.

Verdeel het beslag over de 3 bakvormen. Bak de cake in circa 30 minuten in het midden van de oven donkerrood en gaar. Haal de cake na 10 minuten uit de bakvormen en laat ze afkoelen op een rooster.

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en meng met de roomkaas, witte chocoladepasta en het vanille-extract met de garde tot een glad geheel. Schep de crème direct met een lepel op de afgekoelde cake of gebruik een spuitzak met een spuitmond naar keuze. Leg de andere cake er bovenop en herhaal deze stap met de derde cake. Zet de taart in de koelkast terwijl u de botercrème maakt.

Spits de eieren en doe alleen de eiwit in een brandschone mengkom. Voeg het zout en de suiker toe. Hang de kom over en pannetje met heet water (au bain-marie) en zet op een middelhoog vuur. Breng het eiwitmengsel al roerend tot 65 graden. Haal de mengkom van de pan en klop het eiwitmengsel tot stijve pieken. Voeg nu de boter in stukjes toe. Eerst ziet de crème er dun uit, blijf kloppen tot deze zalvig mooi licht van kleur is.

Haal de taart uit de koelkast. Bestrijk de taart koud met de botercrème en een paletmes mooi en glad. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

(Bron: Elizabeth Lopez, foto ter illustratie)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.