Naar cookieinstellingen
Duur 03:53
Gepubliceerd op 10 april 2020

Recepten en tips voor een gezellig paasweekend

Ook dit jaar vieren we Pasen in verband met de coronamaatregelen anders dan anders. Daarom geven we tips om het tijdens het paasweekend gezellig te maken in huis en hebben we ter inspiratie heerlijke recepten voor een uitgebreid ontbijt, een brunch of iets speciaals voor het avondeten. Waaronder de wentelteefjes van Sandra Ysbrandy.

Gezellige ontbijttafel en speurtocht

Nu we door het coronavirus met Pasen nog steeds voornamelijk op huis aangewezen zijn, is het extra belangrijk om het gezellig te maken in huis. Versier de paastafel extra feestelijk met verse bloemen. Schilder (hardgekookte) eieren. Zeer decoratief op de ontbijttafel. Maar ook leuk om met de allerkleinsten de eieren in de tuin, op het balkon of gewoon in huis, te verstoppen en daarna te zoeken. Bekijk creatieve tips van presentatrice Mascha de Rooij om de paastafel aan te kleden.

Samen, maar toch op afstand, eten

Samen eten heeft in coronatijd een heel andere dimensie. Met het gezin kunt u in huis samen eten, maar meer dan 1 gast uitnodigen zit er dit jaar niet in. Gelukkig zijn er andere opties. Zo kunt u bijvoorbeeld beeldbellen, de computer of IPad op tafel zetten en zo toch met elkaar eten. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor.  Maakt u iets lekkers? Maak dan iets extra’s en breng het langs bij iemand die u lief heeft of bij degene waar u samen, maar dan op afstand, mee gaat eten.

Uit- en thuiseten

Veel bakkers, restaurants, eetgelegenheden en cateringbedrijven in de buurt bezorgen ontbijt-, brunch-en dinerpakketten. Wilt u liever niet zelf in de keuken staan en kunt u het zich veroorloven? Maak hier dan gebruik van. Als is het maar voor 1 van de dagen. Dan heeft u een heerlijke maaltijd en steunt u de lokale ondernemer. Staat u graag zelf in de keuken? Dan hebben we heerlijke recepten voor u. Zoals van Sandra Ysbrandy, wentelteefjes van brioche. We hebben ook van onze andere koks en bakkers een aantal recepten voor u op een rij gezet.

Wentelteefjes van brioche met citroencrème en sinaasappel van Sandry Ysbrandy

Ingrediënten (voor 2 personen): 

  • 100 gram roomkaas
  • 1 theelepel vanille essence
  • 0,5 citroen, sap en rasp
  • 4 plakken briochebrood
  • 125 milliliter melk
  • 1 ei
  • 75 gram mango (diepvries of vers)
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepel honing
  • klontje roomboter

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 100 graden. Was de citroen grondig. Doe de roomkaas in een kom, voeg de rasp van de citroen, 3 eetlepels citroensap en de vanille essence toe. Klop met een handmixer tot een gladde crème. Verdeel de crème over 2 plakken brood. Leg de resterende plakken brood er bovenop en druk goed aan. Klop melk en ei in een diep bord. Doop de wentelteefjes kort in het melk-eimengsel. Verwarm een anti-aanbak koekenpan en laat er een klontje roomboter in smelten. Bak de wentelteefjes 2 tot 3 minuten per kant. Houdt eventueel warm in de oven. Doe de mangostukjes in een steelpan. Verwijder de schil van de sinaasappel. Snijd met een scherp mes de partjes sinaasappel tussen de vliezen uit en voeg toe aan de mango. Verwarm en voeg honing toe. Leg de wentelteefjes op een bord en lepel er wat van het warme fruit over. Garneer met verse munt.

Tip van Sandra:

U kunt dit gerechtje goed voorbereiden. Dan heeft u er, ’s ochtends voor de paasbrunch, minder werk aan. Wat bereidt u een dag van tevoren? Maak de citroencrème en smeer de plakken brioche ermee in. Verpak in vershoudfolie en bewaar tot de volgende ochtend in de koelkast. Ook de sinaasappelsaus kunt u voorbereiden en tot gebruik in de koelkast bewaren.

Nog meer (paas)recepten:

Robèrt van Beckhoven, Emina Zorlak, Anna Yilmaz, Hans Spitsbaar, Janny van der Heijden, Mounir Toub, Anouk Glaudemans, en Sandra Ysbrandy, bakken en koken regelmatig in de programma’s van MAX. We hebben een aantal van hun recepten speciaal voor de paasdagen geselecteerd. Maar kijk gerust op onze receptenpagina, want er is nog veel meer te vinden.

De klassieke paasbrunch: Eggs benedict eggs benedict

Ook Emina Zorlak gebruikt brioche in haar overheerlijke en luxe paasgerecht. Naast dit zoete brood gaan er een gepocheerd eitje, gerookte zalm en Hollandaisesaus in haar eggs benedict. Bekijk het recept.

Advocaat van Robèrt van Beckhoven advocaat met slagroom

Voor veel mensen hoort een advocaatje bij Pasen. En waarom dat niet eens zelf maken? Robèrt heeft een lekker recept en legt u uit hoe u het alcoholpercentage van uw zelfgemaakte advocaat uitrekent.

Wij wensen u heel gezellig paasweekend met elkaar, in welke vorm dan ook, en vooral in goede gezondheid!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.