ravioli

Ravioli van Robèrt van Beckhoven

Oorspronkelijk betekent ravioli, restje. De pasta werd vroeger gevuld met restjes van andere maaltijden. Het was een makkelijke, en vooral lekkere, manier om de koelkast leeg te maken en niets te verspillen. Robèrt maakt de ravioli in Tijd voor MAX niet van restjes, maar vult ze met pompoen en walnoot, echte herfst smaken.

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 400 gram pasta bloem
  • 4 eieren
  • olijfolie naar smaak
  • zout naar smaak
  • een ei om het deeg mee in te smeren

Voor de vulling:

  • 60 gram ui
  • 1 theelepel knoflookpulp
  • 600 gram pompoenblokjes van ongeveer 3 mm
  • 2 ½ theelepel uienjam (peppadew)
  • 200 gram gecrushte walnoot

Bereidingswijze:

Van het deeg:

Meng alle ingrediënten en laat minimaal 10 minuten kneden. Pakt het deeg in met slagersfolie en laat minimaal een uur rusten. Rol het deeg uit tot ongeveer ½ millimeter, maak er 2 stukken van ( dun uitrollen).

Van de vulling:

Ui aanzweten met knoflook. Pompoenblokjes toevoegen en stoven tot ze gaar zijn. Meng vervolgens de uienjam er onderdoor. Breng het mengsel op smaak met peper en zout ( let op, dat de massa niet te zoet blijft). Gecrushte walnoot onderdoor mengen en gebruiken in ravioli.

Leg een vel deeg op een met bloem bestoven plank. Leg de vulling hierop. Houdt afstand om straks de ravioli uit te snijden. Bestrijk de zijkant van het onderste vel deeg met ei. Dit werkt als ‘plakmiddel’. Leg vervolgens het andere vel deeg over de vulling en steek met een ravioli steker, de ravioli uit. Heeft u geen steker, doe het dan voorzichtig met een mesje en druk de ravioli’s aan zodat de vulling er niet uitloopt.

Kook de verse ravioli in ongeveer 2 tot 3 minuten in kokend water gaar.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie