Naar cookieinstellingen
ravoioli

Ravioli met rode bietjes van Leonardo Pacenti

Hij begon ooit als keukenhulp zonder dat hij ook maar iets van koken wist. Inmiddels is hij dé chef-kok van restaurant Toscanini en geeft hij in het boek De bijbel van de Italiaanse keuken een deel van zijn recepten prijs. In Tijd voor MAX maakt hij ravioli met rode bietjes en ricotta.

Ingrediënten (voor 4 personen):

Voor de vulling:

  • 450 gram bietjes, ongekookt (of 400 gram gekookte bietjes)
  • 200 gram ricotta
  • 1 eierdooier
  • 80 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout
  • paneermeel

Voor de pasta:

  • 150 gram tipo 00-bloem
  • 50 gram semolino
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • semolino, om uit te rollen
  • 1 eiwit

Voor de saus:

  • 100 gram boter
  • 80 gram maanzaad
  • Om te serveren:
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • versgemalen peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak het pastadeeg. Meng hiervoor de bloem, semolino, het zout en de eidooiers. Kneed goed door tot een elastisch, samenhangend deeg. Is het te droog, voeg dan wat water toe. Is het te vochtig, voeg dan wat bloem toe. Laat het deeg 30 minuten rusten in plasticfolie op kamertemperatuur.

Rooster de bietjes 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven. De bieten zijn gaar wanneer een mesje erin gestoken kan worden zonder weerstand te ontmoeten. Laat een beetje afkoelen, maar niet helemaal, want dan worden ze moeilijker om te pellen. Pel en pureer in een keukenmachine. Laat uitlekken in een zeef. Doe in een kom, meng met de ricotta, eierdooier, Parmezaanse kaas en het zout. Meng er tot slot paneermeel door tot het stevig mengsel is. Proef of het goed op smaak is. De vulling is nu klaar.

Haal het deeg uit het folie en rol deze uit tot de op één na laatste  stand van de pastamachine. Maak de ravioli door het vel pasta op het werkblad te leggen en in te smeren met eiwit. Verdeel de vulling over de ene helft van het pastavel. Vouw de andere kant van het pastavel hier overheen. Druk de pasta eerst tussen de vulling op elkaar zodat de lucht eruit gaat. Druk daarna de pasta volledig op elkaar om de vulling heen. Snijd de ravioli op maat. U kunt de pasta nu direct koken en serveren, maar u kunt ze ook heel goed invriezen.

Breng een pan met water en zout aan de kook. Smelt in een koekenpan de boter en voeg een klein beetje kookwater toe zodra de boter begint te bruisen. Haal de pan van het vuur.

Kook de ravioli in ongeveer 3 minuten. Laat ze als ze boven komen drijven nog een halve minuut koken. Zet de koekenpan op het vuur. Schep de ravioli’s met een schuimspaan uit het water in de koekenpan met boter en roer door.

Verdeel de ravioli over warme borden en bestrooi met maandzaad. Serveer eventueel met Parmezaanse kaas en versgemalen peper.

(Bron: Leonardo Pacenti)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.