Rauwe spruitjessalade van Welmoed Bezoen.

Rauwe spruitjessalade van Welmoed Bezoen

Salades hebben volgens Welmoed Bezoen een slecht imago. Vaak wordt gedacht dat het droog is of konijnenvoer. En dat vindt Welmoed zonde. Want er is veel variatie in. Zoveel zelfs, dat ze er een heel kookboek van gemaakt heeft. Eén van de recepten die daarin staat is deze rauwe spruitjessalade. U maakt het in 15 minuten klaar.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 500 gram spruitjes, schoongemaakt
  • 1 sjalot, in dunne ringen
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 3 eetlepels gedroogde cranberry’s
  • 50 gram pecorino, grof geraspt
  • 5 eetlepels (gerookte) amandelen, grof gehakt
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 5 eetlepels extra vergine olijfolie
  • Zout en peper

Benodigdheden

  • Blokrasp

Bereiding spruitjessalade

Halveer de spruitjes en snijd daarna in flinterdunne reepjes. Voeg de sjalot, rozijnen, cranberry’s, pecorino en amandelen toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de balsamicoazijn en de olijfolie toe en meng goed. Breng weer op smaak met zout en peper. Eetsmakelijk!

(Bron: Welmoed Bezoen. Foto: Anker van Warmerdam)

Geef een reactie