Rauwe schouderham met aardpeerchutney
Publicatiedatum: 12 januari 2015
Ingrediënten:
Voor de rauwe schouderham:
- 200 gram Panhof schouderham
- diverse sla- en cress soorten
Voor de chutney:
- 250 gram aardpeer
- 250 gram sjalotten
- 2,5 deciliter rode wijn
- 2,5 deciliter balsamico azijn
- 1 deciliter honing
- 20 gram aardappelzetmeel
- scheutje olijfolie
- mespuntje piment
Bereiding:
Van de rauwe schouderham:
Snijd de rauwe schouderham in dunne palkjes en leg op een bord.
Van de chutney:
Schil de aardpeer en snijd hem in blokjes.
Snipper de sjalotten en bak ze in een pan met een laagje olijfolie. Blus af met basamicoazijn, rode wijn, honing en piment. Bind af met de aardappelzetmeel. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de chutney afkoelen in de koelkast.
Serveren:
Bedek de gesneden rauwe schouderham met de verschillende sla- en cress soorten. Doe de afgekoelde aardperenchutney erover. Garneer eventueel met plakjes droge worst.
(Bron: Arjan Smit)