Rauwe schouderham met aardpeerchutney

Ingrediënten:

Voor de rauwe schouderham:

  • 200 gram Panhof schouderham
  • diverse sla- en cress soorten

Voor de chutney:

  • 250 gram aardpeer
  • 250 gram sjalotten
  • 2,5 deciliter rode wijn
  • 2,5 deciliter balsamico azijn
  • 1 deciliter honing
  • 20 gram aardappelzetmeel
  • scheutje olijfolie
  • mespuntje piment

Bereiding:

Van de rauwe schouderham:
Snijd de rauwe schouderham in dunne palkjes en leg op een bord.

Van de chutney:
Schil de aardpeer en snijd hem in blokjes.

Snipper de sjalotten en bak ze in een pan met een laagje olijfolie. Blus af met basamicoazijn, rode wijn, honing en piment. Bind af met de aardappelzetmeel. Breng op smaak met zout en peper.

Laat de chutney afkoelen in de koelkast.

Serveren:

Bedek de gesneden rauwe schouderham  met de verschillende sla- en cress soorten. Doe de afgekoelde aardperenchutney erover. Garneer eventueel met plakjes droge worst.

(Bron: Arjan Smit)

Geef een reactie