Quinoa-rettichsalade met ricotta-chilisaus
Rettich komt uit de radijsfamilie. Het is wat scherper van smaak, maar niet zo scherp als de radijs. U kunt het rauw eten, maar het is ook heerlijk uit de oven. Mounir verwerkt de rettich in een quinoa-rettichsalade met ricotta-chilisaus.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 winterpeen
- 1 rettich
- olijfolie
- peper, zout
- 120 gram quinoa
- 150 gram doperwten
- 1 eetlepel ricotta
- 1 eetlepel tahini
- 1 eetlepel sambal
- 1 eetlepel gembersiroop
- 30 gram pistachenoten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Schil de winterpeen en rettich en snijd ze in frietvorm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de winterpeen en rettich in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Spoel de quinoa af en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe.
Meng de ricotta, tahini, sambal en gembersiroop in een grote kom. Giet de quinoa en doperwten af en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan circa 2 minuten. Hak de pistachenootjes grof. Verdeel de rettich en winterpeen over een schaal. Verdeel hierover de quinoa en bestrooi met de pistachenootjes. Druppel wat olijfolie over de salade.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Beste mensen die zo’n leuke “kookles” ( ik steek er best veel van op) geven. Ik woon op 6 uur tijdsverschil en zodoende kijk ik vaak ‘s ochtends, als ik op m’n hometrainer bezig ben. Ik heb alleen één vraag: waarom doen jullie altijd overal zout in? En die zwarte peper: beetje saai hoor. Zelf heb ik in mijn pepermolen een mengsel van zwarte, witte en rose peperkorrels : echt lekkerder.
En nu ga ik op zoek naar een vervanging van de rettich ( dit gerecht deed me watertanden)!
Dank jullie wel voor het leuke programma!
Louise