Duur 12:46
Gepubliceerd op 14 maart 2018

Quinoa met boerenkoolpesto en portobellopizza’s

Traditioneel wordt pesto gemaakt van basilicum, maar wist u dat dit ook heel goed kan van boerenkool? Voeg er Parmezaanse kaas, cashewnoten, olie, citroensap en nog een paar blaadjes basilicum aan toe en voilà: boerenkoolpesto. Heerlijk bij de portobellopizza’s met quinoa.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 4 portobello’s
  • 350 milliliter passata
  • peper, zout
  • 1 mozzarellabol
  • 100 gram quinoa
  • 150 gram boerenkool
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram cashewnoten
  • 5 blaadjes verse basilicum
  • 1 citroen
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten. Snijd de steeltjes van de portobello’s en snijd ze fijn. Voeg toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de passata toe en laat circa 5 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de portobello’s op een bakplaat en verdeel de tomatensaus over de portobello’s. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de portobello’s. Bak de portobello’s in circa 12 minuten in de oven.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Spoel de quinoa af en bereid volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de boerenkool circa 5 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe. Pel de knoflook. Doe de boerenkool met de knoflook in een hoge maatbeker. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg samen met de cashewnoten, basilicum en citroensap toe. Voeg een flinke scheut olie toe en breng op smaak met peper en zout. Pureer met de staafmixer tot pesto.

Giet de quinoa af en roer de boerenkoolpesto door de quinoa

Verdeel de quinoa over borden en serveer met de portobellopizza’s.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer