quesadilla's

Quesadilla’s met kip van Mounir Toub

Een quesadilla is eigenlijk een soort tosti maar dan van tortilla-wraps. Het is een ideaal gerecht, want de  mogelijkheden om ertussen te doen zijn eindeloos. Het is ook een manier om restjes eten op te maken. Nog wat kaas erover, om en om bakken en klaar: aan tafel! Mounir maakt de quesadilla’s met kip.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 8 grote of 16 kleine tortila’s (bloemtortilla of maistortilla)
  • 500 gram geraspte kaas
  • 3 paprika’s
  • 1 rode ui
  • 250 gram champignons
  • 250 gram taugé
  • 200 gram gerookte kipfilet

Bereidingswijze:

Snijd de paprika’s in gelijkmatige blokjes. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Maak de champignons schoon en snijd in plakken. Snijd de gerookte gerookte kipfilet in dunne repen.

Verwarm een koekenpan en bak de paprika’s, rode ui, champignons en taugé kort beetgaar. Giet in een zeef om uit te late lekken.

Vet een andere koekenpan licht in met zonnebloemolie. Doe een wrap in de pan en bestrooi licht met geraspte kaas. Beleg de wrap met de verschillende gebakken groentes en de gesneden gerookte kipfilet. Strooi nog wat geraspte kaas over het mengsel en dek af met een wrap. Laat de quesadilla op lag vuur bakken tot onderkant goudbruin is. Draai voorzichtig om en bak de andere kant ook goudbruin.

Als de beide kanten goudbruin zijn en de kaas goed gesmolten is, dan is de quesadilla klaar!

(Bron: Mounir Toub)

Geef een reactie