Pure chocoladebrownie met roomkaas en framboos
Dit is typisch een traktatie die er door de verschillende kleuren direct heel feestelijk uitziet. Dus heel geschikt voor een speciale gelegenheid. U kunt de chocoladebrownie van Anna natuurlijk ook serveren met ander fruit wat u lekker vindt.
Ingrediënten:
Voor de brownies:
- 200 gram pure chocola
- 200 gram boter, op kamertemperatuur
- 250 gram suiker
- 3 eieren
- 110 gram bloem
Voor het roomkaasmengsel:
- 400 gram roomkaas
- 150 gram suiker
- 2 eieren
Voor de decoratie:
- 120 gram verse frambozen
- poedersuiker (om te garneren)
Extra nodig:
- Ovenschaal van 20×30 cm
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
Breng een pan water aan de kook en zet hierop een kom, maar zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Hak de chocolade grof en smelt au bain-marie, dus in de kom boven het water. Laat daarna iets afkoelen.
Klop de boter samen met de suiker op tot een luchtige massa en voeg een voor een de eieren toe. Roer hier de gesmolten chocolade erdoor en spatel de bloem er luchtig doorheen.
Vet de ovenschaal in met wat boter en bekleed de bodem met bakpapier. Schenk twee derde van het chocoladebeslag in de vorm en smeer het glad uit met een spatel.
Mix in een andere kom de roomkaas, suiker en eieren en schenk over het chocoladebeslag. Verdeel hierover toefjes van het overgehouden chocoladebeslag. Bak de brownie in circa 45 minuten gaar. Laat afkoelen en decoreer de brownie met verse frambozen en bestrooi met poedersuiker. Snijd in stukken.
Geniet ervan!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Anna je staat te presenteren en lik je vingers af, niet doen.
Je botermassa die je klopt, word de suiker niet opgenomen wat deze zit totaal in de schift, doordat je de boter niet eerst iets verwarmd hebt.\
Ik geef dit niet door als kritiek, maar om te helpen dat het nog beter gepresenteerd word.