Naar cookieinstellingen

Profiterole van Robèrt

Het is natuurlijk fantastisch om tijdens het kerstdiner een prachtige profiterole op tafel te zetten, maar het is geen makkelijk recept. Robèrt legt het u hier stap voor stap uit:

Ingrediënten: 

  • 100 milliliter water
  • 50 gram boter
  • 50 gram patentbloem
  • 2 grote eieren

Bereidingswijze:

Breng het water met de boter in een pan aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg onmiddellijk de bloem toe. Roer goed. Zet de pan terug op het vuur en gaar het beslag tot een lichte vetfilm op de bodem van de pan achterblijft. Blijf ondertussen goed roeren.

Doe het beslag in een kom.  Voeg één voor één de eieren toe; roer tussendoor goed en zorg dat het eerste ei helemaal is opgenomen voordat je het tweede ei toevoegt.

Spuit het deeg op het bakblik in doppen van de gewenste grootte. Bak de soezen op 220 ⁰C, ongeveer 14 minuten. De baktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de soezen. Laat de soezen helemaal afkoelen voordat je ze gaat vullen.

Soesjes vullen

Ingrediënten:

Vulling 1:

  • 250 milliliter slagroom, gezoet en opgeklopt

Vulling 2:

  • 250 mililiter melk
  • 1/4 vanillestokje
  • 25 gram suiker
  • 25 gram custardpoeder

Bereidingswijze:

Maak een papje van de suiker, het custardpoeder en een scheut melk. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit. Breng de resterende melk aan de kook met het vanillemerg én het vanillestokje. Neem de melk van het vuur en voeg een kleine hoeveelheid warme melk toe aan het custardpapje. Roer goed door en voeg al roerende de rest van de melk stapsgewijs toe. Plaats de pan weer op het vuur en laat de room even goed doorkoken. Laat afkoelen. Dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen.

Profiterole opbouwen

Ingrediënten: 

Karamel:

  • 200 gram suiker
  • 70 milliliter water

Bereidingswijze:

Breng het water met de suiker aan de kook en kook dit tot een goudbruine karamel.

Maak een torentje van de gevulde soesjes door ze met de karamel aan elkaar te plakken.

Afwerking:

Chocoladesaus:

Ingrediënten: 

  • 200 gram suiker
  • 70 gram water
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 200-250 gram pure chocolade in stukjes

Bereidingswijze: 

Breng het water aan de kook met de suiker en het cacaopoeder. Laat dit even doorkoken zodat de suiker zeker goed opgelost is. Voeg dan de stukjes chocolade toe, tot je een mooie sausachtige substantie hebt. Giet deze saus over de soezentorentjes.

Kookschuim:

Ingrediënten: 

  • 125 gram eiwit
  • 25 gram suiker
  • 225 gram suiker
  • 75 gram water

Bereidingswijze: 

Klop het eiwit op met 25 g suiker. Kook de rest van de suiker met het water tot 120 ⁰C. Giet dit suikerwater bij het opgeklopte eiwit en laat dit in de machine koud kloppen.

Werk de soezentorentjes af met toeven kookschuim en smullen maar!

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.