preigalette

Preigalette met geroosterde schorsenerensalade

Een galette is niet meer dan een gevouwen taart. Dat kan een zoet, maar ook een hartige taart zijn waarbij het bladerdeeg wordt gevouwen om de ingrediënten. Mounir vult de galette met prei en ricotta en serveert er een schorsenerensalade bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 5 plakjes hartige taartdeeg
  • 1 rode ui
  • 1 grote prei
  • olijfolie(+3 eetlepels voor dressing)
  • peper, zout
  • 250 gram ricotta
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 300 gram schorseneren
  • 1 citroen
  • 40 gram veldsla
  • 1 theelepel mosterd
  • 30 gram walnoten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het taartdeeg.

Pel en snipper de ui. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in dunne halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de ui en prei circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de plakjes hartige taartdeeg in een ovale vorm naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat de randen elkaar overlappen. Druk de vellen aan en rol met een deegroller tot ovale lap. Smeer twee derde van de ricotta over de lap, maar houd de randen vrij. Verdeel hierover de ui en prei. Rasp de Parmezaanse kaas over de groente en vouw de randen om.

Bak in circa 30 minuten goudbruine en gaar.

Week de schorseneren circa 5 minuten in water en boen ze daarna met een schuursponsje tot de ergste modder er af is. Vul een ruime kom met water en pers hierboven een beetje van het citroensap uit. Schil de schorseneren met een dunschiller. Snijd ze in 3 stukken en halveer vervolgens die stukken in de lengte. Leg een schorseneer zodra u die heeft gesneden direct in de kom met water en citroen om verkleuring te voorkomen. Giet vervolgens de schorseneren af en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout Rooster circa 15 minuten.

Meng in een kom 3 eetlepels olie met wat citroensap en de mosterd. Voeg de overgehouden ricotta toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de veldsla en schorseneren toe. Hak de walnoten.
Verdeel de galette over borden. Serveer met de salade en bestrooi met de walnoten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie