Naar cookieinstellingen
Duur 13:17
Gepubliceerd op 26 januari 2018

Prei & Skrei

Voor het nieuw jaar is voor velen het voornemen om gezonder te eten. Dan is dit een ideaal recept. De prei zorgt voor de nodige groenten en de skrei zorgt ervoor dat u voldoende eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen en zorgen voor een verzadigd gevoel.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram tagliatelle
  • 2 boterhammen
  • 0,25 bosje platte peterselie
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • 200 gram skrei
  • peper, zout
  • Boter
  • 250 gram kleine trostomaatjes
  • 2 preien
  • 100 milliliter room

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Scheur de boterham boven het bakje van de staafmixer in stukjes. Hak de peterselie en voeg toe. Pel de knoflook, snijd fijn en voeg toe. Voeg de kaas toe. Rasp de citroen boven de kom, voeg een scheutje olie toe en mix het geheel grof. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees van de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en meng door het broodmengsel.

Vet de bakplaat en de vis in en bestrooi de vis met peper en zout. Verdeel het broodmengsel over de vis. Leg de kleine tomaatjes bij de vis en besprenkel met wat olie en bestrooi met peper en zout. Bak de skrei en tomaatjes circa 10 minuten.

Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in dunne reepjes. Verwarm een scheutje olie in de pan bak de prei circa 5 minuten. Voeg de room toe en bak nog in circa 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de tagliatelle met de prei en verdeel over borden. Serveer met de vis en tomaatjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (5)

    Truffeltje says:

    Wat een heerlijk recept en zo makkelijk.Ga dit zeker meer maken.

    Nuijs says:

    Skrei heet in het Nederlands gewoon kabeljauw!

      Anne2020 says:

      Skrei is winterkabeljauw, veel steviger en meer smaak dan gewone kabeljauw. Dus skrei is kabeljauw ja, maar kabeljauw zelden skrei

    Kwalyt says:

    Ik heb het recept gemaakt en was wederom MAXimaal tevreden over de kook uitleg van Sandra. Heerlijk.

    Hanson says:

    Ziet er heel lekker uit, bedankt voor het recept. Paar puntjes kritiek:
    Zonde dat 2 derde van de tomaat gewoon wordt weggegooid. Het woord tagliatelle wordt verkeerd uitgesproken en wat doe je met een vork in de wok??

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.