Prei-champignonstrata
Een strata is een hartige broodpudding. Een ideaal recept als u nog brood heeft van een paar dagen oud en het niet weg wilt gooien. In principe kunt met de strata eindeloos variëren. Mounir maakt hem met prei, champignons, zongedroogde tomaten en geitenkaas.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- zonnebloemolie
- 1 prei
- 250 gram kastanjechampignons
- peper, zout
- 1 theelepel oregano
- 250 gram oud volkoren brood/ meergranen pistolet/stokbrood
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 5 eieren
- 30 gram harde geitenkaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Halveer en was de prei. Snij de prei in halve ringen en voeg toe. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in dunne plakken. Voeg toe en bak circa 5 minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en oregano.
Vet de ovenschaal in. Scheur het brood en verdeel over de ovenschaal. Verspreid hierover de gebakken groente. Snijd de zongedroogde tomaten en verdeel over de groente. Kluts de eieren en schenk over het brood en de tomaten. Rasp de geitenkaas over de schotel. Bak in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Verdeel de strata over borden.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
lijkt mij erg lekker, maar ik heb nooit oud brood, ik denk dat ik het gewoon met vers brood ga proberen