Pompoensoep met croque madame
Publicatiedatum: 18 november 2021
Een croque madame is een heel mooi woord voor een tosti. De croque monsieur is een tosti met bechamelsaus en de madame met bechamelsaus en een gebakken ei erop. Deze madame smaakt heerlijk bij de pompoensoep. Om de tosti te maken heeft u geen tosti-ijzer nodig, Sandra maakt hem gewoon in de pan.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- olijfolie
- 1 flespompoen
- 750-1000 milliliter water
- 1 groentebouillonblokje
- 25 gram boter (+extra om te besmeren)
- 25 gram bloem
- 150 milliliter melk
- 4 sneetjes boerenbrood
- 2 theelepels mosterd
- 2 plakken achterham
- 50 gram geraspte Gruyère
- 2 eieren
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui circa 2 minuten. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en draden en snijd de pompoen in kleine blokjes. Voeg de pompoen toe en bak circa 3 minuten. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de soep op laag vuur circa 20 minuten.
Smelt de boter. Voeg de bloem toe en gaar al roerende circa 1 minuut. Voeg de melk toe en roer tot het een saus wordt. Breng op smaak met peper en zout.
Besmeer 2 sneetjes brood met mosterd. Beleg ze met de ham en geraspte kaas, maar hou nog een beetje kaas over. Dek af met een 2e sneetje brood. Smelt een beetje boter in de pan en bak in circa 10 minuten op laag vuur om en om een pantosti.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Breek de eieren boven de pan en bak in circa 5 minuten de eieren, maar zorg ervoor dat de dooiers niet breken.
Leg de pantosti’s in een ovenschaal, verdeel de bechamelsaus erover en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer nog circa 5 minuten in de oven. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper.
Verdeel de soep over borden. Leg de pantosti’s op borden en leg hierop een gebakken eitje. Breng op smaak met peper.
Eet smakelijk!