Naar cookieinstellingen
Pompoenquiche

Pompoenquiche met brie en walnoten

Een quiche is lekker bij de lunch, maar ook als diner. Serveer er dan eventueel een salade bij. Robèrt maakt een vegetarische variant met pompoen, brie en walnoten. De pompoenquiche wordt gemaakt in een springvorm met een doorsnede van 28 centimeter.

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • ¾ theelepel zout
  • 125 gram koude boter, in blokjes van 1 x 1 cm
  • 1 ei
  • 3 eetlepels ijswater
  • 150 gram eidooiers
  • 150 gram slagroom
  • zout en peper

Voor de vulling:

  • 200 gram pompoenblokjes
  • 50 gram ui, gesnipperd
  • 50 gram rode paprika, in stukjes
  • 100 gram brie, in stukjes en wat extra voor de afwerking
  • 100 gram geraspte kaas en wat extra voor de afwerking
  • handje walnoten, in stukjes en wat extra voor de afwerking
  • handje peterselie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte. Vet de quichevorm in.

Meng de bloem met het zout, de blokjes boter en het ei kort. Voeg het water toe en meng tot u een samenhangende bal van het deeg kunt vormen. Voelt het deeg nog droog aan? Voeg dan een klein beetje water toe, maar kneed niet te lang. Rol het deeg uit op circa 3 mm dikte en bekleed hiermee de quichevorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier over het deeg (tip: als u het papier van tevoren nat maakt en verfrommelt, heeft u minder last van grote plooien), voeg de blinde bakvulling toe en bak de quichebodem circa 20 minuten blind in de oven.

Breng een pannetje met water aan de kook. Kook de pompoenblokjes circa 1 minuut en giet daarna af. Smelt een klontje boter in een pan en fruit de ui circa 1 minuut. Voeg de paprikablokjes toe en bak circa 2 minuten. Laat de groente iets afkoelen.

Haal ondertussen de blinkbakvulling uit de bakvorm en bak nog circa 5 minuten de quichebodem.

Hak de peterselie en snijd de brie in stukjes. Meng de geraspte kaas, brie, peterselie en walnoten door de groentevulling. Meng de room en dooiers en voeg toe aan de groente en kaas. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door.

Haal de quichebodem uit de oven en haal vervolgens voorzichtig uit de vorm. Maak een bakpapiertje nat en verfrommel het in de vorm. Leg hier weer de gebakken bodem op. Schenk de vulling in de vorm. Verlaag de temperatuur naar 180 graden en bak de quiche circa 30 minuten of tot de vulling niet meer vloeibaar is. Serveer met een groene salade.

Geniet ervan!

Klik hier voor meer recepten van Bak mee met MAX.

Geef een reactie

Reacties (4)

    Maria1 says:

    U maakt het bakpapier nat, maar wat voor papier gebruikt u ?
    Met het bakpapier dat ik in de supermarkt koop lukt het niet.
    Met vriendelijke groet,
    Ria Kuster

      MAX Vandaag says:

      Beste Ria, bedankt voor uw reactie. Het gaat in dit geval echt om gewoon bakpapier. Eerst een prop van maken en die onder de kraan houden. Hopelijk lukt het zo toch. Vriendelijke groet, webredactie MAX Vandaag.

    Maria1 says:

    Maar u gebruikt wit bakpapier. Dat bruine bakpapier is veel stugger en wit bakpapier zie ik niet in de supermarkt. Waar heeft u dat vandaan ?
    Met dank voor uw antwoord,
    Ria Kuster

      MAX Vandaag says:

      Als het goed is, kunt u wit bakpapier bij de supermarkt vinden als ‘gebleekt’ bakpapier. Vriendelijke groet, webredactie MAX Vandaag

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.