Duur 13:04
Gepubliceerd op 4 december 2019

Pompoenquiche

Herfst is het seizoen van de pompoen. En dat de pompoen veelzijdig is, blijkt ook uit dit recept. Sandra maakt er een vegetarische pompoenquiche van. Serveer er eventueel een groene salade bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 0,5 flespompoen
  • 1 rode ui
  • 1 kleine prei
  • olijfolie
  • 3 eieren
  • 360 milliliter melk
  • peper, zout
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • paar takjes tijm
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 5 plakjes hartige taartdeeg

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.

Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Kook de pompoenblokjes in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.

Pel de ui en snijd in halve ringen. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de ui en prei circa 5 minuten.

Kluts de eieren. Voeg de melk toe en breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder. Voeg de pompoenblokjes en de ui en prei toe. Ris de tijm en voeg toe. Voeg driekwart van de kaas toe en roer alles goed door.

Vet de taartvorm in en bekleed met de plakjes taartdeeg. Schenk het pompoenmengsel in de vorm en bestrooi met de rest van de kaas.

Bak de quiche in circa 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Lucie Meijer says:

    Waarom staat er geen gewicht bij de “halve flespompoen”??
    Het maakt nogal uit of je de dikke helft neemt, of de dunne (flessehals).

    Recepten zijn vaak heel onnauwkeurig, dat is frustrerend.

Bekijk ook

Meer