Pompoengnocchi met champignonsaus van Emina Zorlak
Publicatiedatum: 19 februari 2019
Emina Zorlak heeft haar eigen rubriek in MAX Magazine en is de kracht achter de schermen van vele kookprogramma’s waaronder Kook mee met MAX. Maar nu krijgt ze ook haar eigen programma bij RTV Utrecht: De keuken van Utrecht. In dit programma gaat ze op zoek naar de herkomst van producten die we dagelijks in onze keuken gebruiken. In Tijd voor MAX maakt Emina gnocchi van pompoen met een champignonsaus.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 450 gram pompoen (een halve flespompoen)
- olijfolie
- peper, zout
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram kastanjechampignons
- scheutje witte wijn
- paar takjes tijm
- 250 milliliter slagroom
- 1 ei
- 200 gram bloem
- klontje boter
- 75 gram rucola
- stuk Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de pompoen in circa 25 minuten gaar. Laat de pompoenblokjes afkoelen.
Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Snijd de champignons en bak circa 10 minuten op hoog vuur. Voeg een scheut wijn toe. Ris de tijm boven de pan. Voeg de slagroom toe en laat circa 10 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Pureer de pompoen met de staafmixer of stamper tot puree. Voeg het ei en de bloem toe en kneed tot soepel deeg. Verdeel het deeg in vier delen en rol hier vier dunne rollen van. Snijd de rollen in stukjes van circa 2 cm breed. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de gnocchi in 2 delen in circa 3 minuten gaar. De gnocchi zijn klaar als ze boven komen drijven.
Giet de gnocchi af en laat goed uitlekken.
Smelt een klontje boter in een pan en bak de gnocchi circa 5 minuten goudbruin en krokant.
Verdeel de gnocchi over borden en verdeel hier de saus overheen. Leg er wat rucola op en bestrooi met geraspte Parmezaan.
(Bron: Emina Zorlak)