Naar cookieinstellingen
Pompoenchocoladecake

Pompoenchocoladecake met honeycomb

Voor Halloween of gewoon om iets lekkers te maken. Met de pompoenchocoladecake met een versiering van honeycomb van Sarena Solari zet u iets feestelijks op tafel.

Ingrediënten:

Voor de pompoencake:

  • 600 gram pompoen, gepureerd
  • 3 eieren
  • 180 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 350 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 100 gram pure chocolade, in stukjes gehakt

Voor de chocoladevulling:

  • 150 gram slagroom
  • 300 gram pure chocolade, fijngehakt

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop de eieren met de suiker en het vanille-extract tot ze bleek en luchtig zijn. Voeg de zonnebloemolie toe en blijf kloppen. Voeg in kleine beetjes de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Meng tot een egaal beslag en roer dan de pompoenpuree erdoor. Spatel tot slot de chocoladestukjes erdoor.

Verdeel het cakebeslag in 2 ingevette bakvormen van circa 18 cm doorsnede. Bak de cakes in de voorverwarmde oven voor circa 60 minuten. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Steek hem in de cake, als deze er droog uitkomt is de cake gaar. Haal de cake, zodra hij gaar is, uit de oven en haal hem uit de vorm. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.

Verhit voor de chocoladevulling de slagroom tot deze bijna kookt. Giet de slagroom over de fijngehakte chocolade en roer het door tot de chocolade gesmolten is en u een gladde chocoladeganache heeft. Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur en klop hem daarna op tot hij luchtig en lichter van kleur is.

Smeer de helft van de ganache op 1 van de 2 cakes. Leg hierop de tweede cake en smeer hierop de rest van de ganache.

Honeycomb

Ingrediënten:

  • 10 eetlepels suiker
  • 6 eetlepels golden syrup (evt. vervangen door glucosestroop, ahornsiroop, of honing)
  • 2 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat)

Bereidingswijze:

Verwarm de suiker met de golden syrup in een grote pan. Roer het mengsel door met een houten lepel tot de suiker helemaal opgelost is. Breng het aan de kook en laat de karamel koken tot deze een mooie goudbruine kleur heeft. Strooi op dat moment de baking soda erover en roer direct, enkele seconden door. De karamel gaat nu direct bubbelen en uitzetten. Giet het mengsel direct in een, met bakpapier bekleedde, bakvorm en laat deze minstens een uur afkoelen en hard worden. Breek de honeycomb in stukken en steek deze als decoratie bovenop de taart.

Let op: de honeycomb wordt tot 4 keer zo groot in volume wanneer u de baking soda toevoegd. Gebruik dus een grote pan om de karamel in te maken.

(Bron: Sarena Solari)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.