Pompoencakejes van Robèrt
De herfst is het ideale seizoen om lekker te koken en te bakken met pompoen. Robèrt van Beckhoven maakt in Tijd voor MAX pompoencakejes.
Ingrediënten:
- 2 kleine eieren
- 200 gram gepureerde pompoen
- 75 gram olijfolie
- 180 gram basterdsuiker
- 145 gram bloem
- 4 g bakpoeder
- snuf zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Meng alle ingrediënten goed met elkaar in de keukenmachine.
Vul een muffintray met het beslag.
Zet de muffintray in de oven, zet de temperatuur terug naar 160 °C en bak de cakejes ongeveer 20 minuten.
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Voor hoe eel cakejes is dit recept?
Beste sophia.geuze, hartelijk bedankt voor uw bericht. Wij hebben het voor u nagevraagd, maar dat is moeilijk te zeggen. Dat is namelijk helemaal afhankelijk van de grootte van uw vormen/muffintray.
Hallo Robèrt, gisteravond heb ik de pompoen cakejes gebakken. Ze zijn heerlijk geworden. Maar ik heb je recept wel een beetje aangepast. Ten eerste heb ik volkoren speltmeel gebruikt en ik heb er maar 100 gram suiker in gedaan en dat was dan palmsuiker bij gebrek aan basterdsuiker. En de tip over het verwijderen van de schil was heel handig.