Poke bowl met bloemkool en biefstuk
Publicatiedatum: 8 maart 2022
In plaats van rijst in deze poke bowl, serveert Sandra er bloemkoolrijst bij. Lekker, voedzaam, maar lichter verteerbaar dan rijst. En de bloemkoolrijst laat zich heel goed combineren met de biefstuk.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- olijfolie
- 150 gram biefstuk
- klontje boter
- 1 kleine bloemkool
- sesamolie
- 1 wortel
- 0,5 komkommer
- 100 gram radijs
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels wasabi
- peper, zout
- scheutje sojasaus
Bereidingswijze:
Verwarm een scheutje olie in de pan. Bak de biefstuk in circa 5 minuten om en om goudbruin. Voeg een klontje boter toe. Breng op smaak met peper en zout en verpak in aluminiumfolie. Laat circa 10 minuten rusten.
Rasp op de grove blokrasp de bloemkool. Doe de bloemkool in een droge koekenpan en bak circa 1 minuut. Voeg een scheutje sesamolie toe en bak de bloemkool op hoog vuur circa 3 minuten.
Breng op smaak met peper en zout. Schil en schaaf de wortel met een dunschiller of kaasschaaf in plakken. Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer in dunne reepjes. Snijd de radijs in dunne plakjes.
Meng in een kom de mayonaise met de wasabi. Snijd de biefstuk in plakken.
Verdeel de bloemkoolrijst over diepe kommen. Verdeel hier de biefstukplakken over en besprenkel hier wat sojasaus over. Verdeel de groente over de bloemkoolrijst en lepel er wat van de wasabi-mayonaise over.
Eet smakelijk!