Poffert
Publicatiedatum: 11 februari 2015
Ingrediënten (voor 1 poffert):
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- 0,5 liter melk
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 100 gram rozijnen
- snufje zout
- gesmolten boter
- bruine basterdsuiker
- een poffertpan van 1 liter
Bereiding:
Doe het bakmeel in een kom en voeg de melk en de eieren beetje bij beetje toe. Het is vergelijkbaar met het maken van een pannenkoekenbeslag, maar dan veel dikker.
Voeg de suiker toe en meng de rozijnen door het beslag.
Vet de poffertpan in met een bakspray of boter. Giet het beslag in de vorm.
Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Zorg dat de pofferpan voor 80% onder water staat. Laat het water zachtjes koken.
De poffert is gaar na 1 uur en 45 minuten.
Serveer de poffert met bruine suiker en boter.
(Bron: Pauline Weuring)