Naar cookieinstellingen
plaattaart

Plaattaart met gehakt en gegrilde little gem

Het voordeel van een plaattaart ten opzichte van een quiche is dat het er niet zo nauw op aan komt hoe het bladerdeeg op de bakplaat ligt. Er kan van alles op en is makkelijk te maken. Sandra doet er gehakt en diverse groenten. Ze serveert er gegrilde little gem bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 6 plakken bladerdeeg
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 kleine winterpeen
  • 2 pastinaken
  • 125 gram ricotta
  • peper, zout
  • 4 takjes tijm
  • 30 gram hazelnoten
  • 2 little gem
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Bebloem het werkvlak en leg de plakjes bladerdeeg op elkaar. Rol de plakjes bladerdeeg met een deegroller tot een plaat die op de bakplaat past. Leg de plak op de bakplaat en vouw de randen dubbel. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en bak de bodem 5-10 minuten.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak circa 3 minuten. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Voeg de winterpeen toe en bak circa 3 minuten. Schil de pastinaken en snijd in kleine blokjes. Voeg toe en bak circa 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Ris de tijm. Voeg de ricotta en tijm toe en roer door.

Haal de bakplaat uit de oven en verdeel het gehaktmengsel erover. Hak de hazelnoten. Bestrooi de plaat de hazelnoten en bak circa 15 minuten in de oven.

Verhit de grillpan. Halveer de little gem en bestrijk de platte kanten met olie. Gril de little gem circa 2 minuten. Leg de little gem op een bord. Rasp er de citroenschil over en pers de citroen naar smaak boven de little gem. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de plaattaart over borden. Serveer met de gegrilde little gem.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (3)

    Snipsnap says:

    Hallo Sandra,
    Ik ga mijn man straks verrassen met dit gerecht, hij is nu lekker aan het zwemmen met een vriend.
    Dit is weer zo’n ideaal recept om je koelkast leeg te maken.
    Ik heb dit gemaakt met gehakt, spruitjes, pompoen en wat lekkere zoutloze kaas.
    Oh heerlijk zeg, heb er zo zin in, nu nog even wachten op de piep van de oven en dan….smullen maar!!
    Bedankt en een gezellig weekend.
    Groet Snipsnap

      MAX Vandaag says:

      Beste Snipsnap, wat fijn om te lezen dat u zo van de recepten van Kook mee met MAX geniet. Voor nu alvast smakelijk eten en nog veel toekomstig kookplezier gewenst en natuurlijk ook een heel gezellig weekend.

    Snipsnap says:

    Beste Max
    Oh wat leuk dat u mijn berichtjes leest.
    Wij genieten zeker van Max en kook mee met Max.
    Ikzelf heb een dieet dat zout vrij moet zijn, we eten heerlijk nu we de recepten van uw programma gebruiken.
    Gewoon geen zout aan toevoegen dan is de cardioloog al blij.
    En.. ja wel, mijn man vond het weer heerlijk.
    Groetjes Snipsnap

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.